Tlf. 7026 0100

tove-hyldgaard-cover-bifald

Tove Hyldgaard

Sopran Tove Hyldgaard sætter sammen med en pianist publikum i julestemning med et alsidigt repertoire med de skønneste samler og sange, som hører højtiden til. Desuden fortæller hun lidt om julens salmer og sange.

Tove Hyldgaard er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole. Efter yderligere studier i München, Salzburg og Stockholm debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år (1967-1994) sang en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Tove Hyldgaard har været gæstesanger på Den Jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det Danske Teater, Det Ny Teater og Café Liva. Hun har optrådt i adskillige lande; Grønland, Sverige, Tyskland, England, Schweiz, USA, Bangkok, Singapore og Sydafrika. Og hun har indspillet adskillige grammofonplader og cd’er og har medvirket i en række produktioner for dansk og svensk radio og fjernsyn.

Tove Hyldgaard fungerer som sangpædagog ved Musikkonservatoriet i København og ved Musikskolen på Instituttet for Blinde og Svagtsynede.

Tove Hyldgaard har modtaget adskillige priser og legater: Musikanmelderringens Kunstnerpris (1974), Elisabeth Dons’ Mindelegat (1978), Edith Brodersens Ærespris og Vilhelm Herolds Mindelegat (1993), Laurens Bogtmans Hæderslegat (1993), Torben Anton Svendsens Mindefond (1995) og Volmer-Sørensens Mindelegat (2008). Hun blev i 1988 kåret som årets æreskunstner i Frimurerorden Broderbaandet af 17. April 1917 og modtog samme år Odd Fellow Ordenens Hæderslegat. I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenen ”Loge nr. 13 Venskab” et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landys navn til hjælp for unge sangeres videreuddannelse.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Tove Hyldgaard er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?
tove-hyldgaard-bifald

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører

Modtag vores nyhedsbrev der er målrettet arrangørerne

Få inspiration, tilbud og bliv opdateret om nye kunstnere