Tlf. 7026 0100

tove-hyldgaard-cover-bifald

Tove Hyldgaard

Sopran Tove Hyldgaard sætter sammen med en pianist publikum i julestemning med et alsidigt repertoire med de skønneste samler og sange, som hører højtiden til. Desuden fortæller hun lidt om julens salmer og sange.

Tove Hyldgaard er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole. Efter yderligere studier i München, Salzburg og Stockholm debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år (1967-1994) sang en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Tove Hyldgaard har været gæstesanger på Den Jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det Danske Teater, Det Ny Teater og Café Liva. Hun har optrådt i adskillige lande; Grønland, Sverige, Tyskland, England, Schweiz, USA, Bangkok, Singapore og Sydafrika. Og hun har indspillet adskillige grammofonplader og cd’er og har medvirket i en række produktioner for dansk og svensk radio og fjernsyn.

Tove Hyldgaard fungerer som sangpædagog ved Musikkonservatoriet i København og ved Musikskolen på Instituttet for Blinde og Svagtsynede.

Tove Hyldgaard har modtaget adskillige priser og legater: Musikanmelderringens Kunstnerpris (1974), Elisabeth Dons’ Mindelegat (1978), Edith Brodersens Ærespris og Vilhelm Herolds Mindelegat (1993), Laurens Bogtmans Hæderslegat (1993), Torben Anton Svendsens Mindefond (1995) og Volmer-Sørensens Mindelegat (2008). Hun blev i 1988 kåret som årets æreskunstner i Frimurerorden Broderbaandet af 17. April 1917 og modtog samme år Odd Fellow Ordenens Hæderslegat. I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenen ”Loge nr. 13 Venskab” et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landys navn til hjælp for unge sangeres videreuddannelse.

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?
tove-hyldgaard-bifald

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet for arrangører