Hyldgaard og Landy
Hyldgaard-og-Landy Julekoncerter

Del på de sociale medier

Hyldgaard og Landy - på video

Hyldgaard og Landy - billeder

Hyldgaard og Landy Julekoncerter 2021

Sprøde juletoner

Sangerparret, sopran Tove Hyldgaard og tenor Tonny Landy, sætter sammen med en pianist publikum i julestemning med et alsidigt repertoire med de skønneste samler og sange, som hører højtiden til. Desuden fortæller de lidt om julens salmer og sange.

Tove Hyldgaard er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole. Efter yderligere studier i München, Salzburg og Stockholm debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år (1967-1994) sang en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Tove Hyldgaard har været gæstesanger på Den Jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det Danske Teater, Det Ny Teater og Café Liva. Hun har optrådt i adskillige lande; Grønland, Sverige, Tyskland, England, Schweiz, USA, Bangkok, Singapore og Sydafrika. Og hun har indspillet adskillige grammofonplader og cd’er og har medvirket i en række produktioner for dansk og svensk radio og fjernsyn.

Tove Hyldgaard fungerer som sangpædagog ved Musikkonservatoriet i København og ved Musikskolen på Instituttet for Blinde og Svagtsynede.

Tove Hyldgaard har modtaget adskillige priser og legater: Musikanmelderringens Kunstnerpris (1974), Elisabeth Dons’ Mindelegat (1978), Edith Brodersens Ærespris og Vilhelm Herolds Mindelegat (1993), Laurens Bogtmans Hæderslegat (1993), Torben Anton Svendsens Mindefond (1995) og Volmer-Sørensens Mindelegat (2008). Hun blev i 1988 kåret som årets æreskunstner i Frimurerorden Broderbaandet af 17. April 1917 og modtog samme år Odd Fellow Ordenens Hæderslegat. I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenen ”Loge nr. 13 Venskab” et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landys navn til hjælp for unge sangeres videreuddannelse.

Tonny Landy er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole og debuterede som solist i Simon Rosenbaums MusiCabaret i 1959 og på Det Kgl. Teater som Alfredo i La Traviata i 1966.

Ved siden af en gæstekontrakt ved Nationalscenen i København sang Tonny Landy et år ved operaen i Lübeck og de følgende ni år ved Stora Teatern i Göteborg. I 1970’erne havde han endvidere gæstekontrakt med Operan og Drottningholms Teatern i Stockholm.

I 1978 blev Tonny Landy fastansat ved Det Kgl. Teater, hvor han frem til 1994 medvirkede i mere end 700 forestillinger fordelt over ca. 40 partier i det lyrisk-dramatiske repertoire.

I perioden 1980-94 var Tonny Landy forstander for Operaakademiet, og han har siden 1986 fungeret som lærer ved Musikkonservatoriet i København og Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus samt givet kurser i interpretation i ind- og udland.

Tonny Landys karriere omfatter gæsteoptrædener og koncerter i bl.a. Grønland, Sverige, Norge, Tyskland, England, Italien, Schweiz, USA, Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen, Bangkok, Singapore og Sydafrika. Han har desuden medvirket ved en række grammofon- og cd- indspilninger, ligesom han har deltaget i utallige produktioner for dansk og svensk radio og fjernsyn.

I perioden 1992-99 medvirkede Tonny Landy i det faste panel i radioudsendelsen Spørg bare, og han har som skuespiller medvirket i filmene Blomsterfangen, Krystalbarnet, Den blå munk, Max og Switching samt i tv-serierne Dybt vand, Skjulte spor, Hotellet og Forsvar. Han var i 1999 vært i tv-serien Musik i arbejdstøj på DR og i 2003 og 2004 tilrettelægger og vært i tv-serien Sangerens værksted på DK4.

Tonny Landy vandt 1. prisen ved Beniamino Gigli konkurrencen i Macerata i 1973. Af legater og priser har han bl.a. modtaget Vilhelm Herolds Mindelegat (1987), Torben Anton Svendsens Mindelegat (2000), tildelt et stort legat fra Mauritzen La Fontaine Familiefond i 2004 og Copenhagen Opera Festival 2015: Hæderspris. Han blev i 1988 æreskunstner i Frimurerordenen Broderbaandet af 17. April 1917 og modtog samme år Odd Fellow Ordenens Hæderslegat. I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenens ”Loge nr. 13 Venskab” et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landys navn til støtte for unge sangeres videreuddannelse.

I 1977 blev Tonny Landy udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Tonny Landy har udgivet bøgerne En sangers liv (1999) og Sangernes værksted (2009) samt skrevet kapitlet At rejse er at synge i bogen Min bedste rejse og kapitlet Netop i en krisetid er folks behov for teatret voksende i bogen Kultur i en krisetid – en hyldest til kulturminister Niels Mathiasen.

Tonny Landy er desuden en fremragende og elegant konferencier.

Hyldgaard og Landy - Booking

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Hyldgaard og Landy, er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen herunder. Beskriv dit arrangement og dine ønsker vedrørende en julekoncert, så vil vi vende tilbage med priser og muligheder for booking hurtigst muligt.

For booking af Hyldgaard og Landy ring til - tlf. 70 26 01 00

▶ Se alle vores kunstnere

Forespørg på Hyldgaard og Landy til dit arrangement /Ring på 70 26 01 00
Dette er ikke billetbestilling
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 70260100

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.

-->