Hyldgaard og Landy

Del på de sociale medier

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hyldgaard og Landy - på video

Hyldgaard og Landy - billeder

Hyldgaard og Landy Julekoncerter 2017

Tove Hyldgaard og Tonny Landy - Sætter publikum i julestemning

Tove Hyldgaard og Tonny Landy synger julen ind med pianist, sætter publikum i julestemning med et alsidigt repertoire,  både klassiske julesange og kendte danske julesange.

Dette sangerpar – begge med karriere på Det Kgl. Teater – sætter publikum i julestemning også med oplysninger om sangene og små lune bemærkninger.

Læs mere om Tove Hyldgaard og Tonny Landy:

Om Tove Hyldgaard

Tove Hyldgaard er uddannet på Musik-konservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole.
Efter yderligere studier i München, Salz-burg og Stockholm debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år har sunget en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Tove Hyldgaard har gæstesunget i Sverige, Tyskland, England, Schweiz, Bangkok, Singapore, Sydafrika, USA og Grønland, samt på Den Jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det Danske Teater og Det Ny Teater.
Hun har medvirket ved en række koncerter for Danmarks Radio og TV og indspillet adskillige grammofonplader og CD.

Tove Hyldgaard fungerer som sang-pædagog ved Musikkonservatoriet i København, samt ved Musikskolen på Instituttet for blinde og svagtseende.

Tove Hyldgaard modtog i 1974 Musikan-melderringens Kunstnerpris, og i 1978 Elisabeth Dons’ Mindelegat. Hun blev i 1988 kåret som årets æreskunstner i Fri-murerordnen “Broderbåndet af 17. april 1917” og modtog samme år Odd Fellow-ordenens Hæderslegat. I 1990 modtog hun Edith Brodersen’s Ærespris og Vilhelm Herold’s Mindelegat.
I 1993 blev hun tildelt Laurens Bogtmans Hæderslegat og i 1994 oprettede Odd Fellow-ordenen “Loge nr. 13 Venskab” et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landy’s navn, til hjælp for unge sangeres videreuddannelse. I 1995 blev hun hædret fra Torben Anton Svendsen’s Mindefond.

Om Tonny Landy

Tonny Landy er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole og fik sin debut 1. februar 1959 som solist i Simon Rosenbaum’s MusiCabaret. Han debuterede i 1966 på Det Kgl. Teater som Alfredo i La Traviata.

Ved siden af en gæstekontrakt ved Nationalscenen i København, sang Tonny Landy et år ved operaen i Lübeck samt de følgende 9 år ved Stora Teatern i Göteborg. I 1970’ne havde han desuden gæstekontrakt med Operan og Drottningholms Teatern i Stockholm. I 1978 blev Tonny Landy fastansat ved Det Kgl. Teater, og han medvirkede ved dette teater frem til 1994 i mere end 700 forestillinger fordelt over ca. 40 partier i det lyrisk-dramatiske repertoire.

I perioden 1980-94 var Tonny Landy forstander for Opera-akademiet og han har siden 1986 desuden fungeret som lærer ved Musikkonservatoriet i København og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, samt givet kurser i interpretation i ind- og udland.

Tonny Landy’s karriere omfatter gæste-optrædender og koncerter i bl.a. Sverige, Norge, Tyskland, Grønland, England, Italien, Schweiz, Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen, Bangkok, Singapore, Sydafrika og USA, og han har desuden medvirket ved en række grammofon- og CD indspilninger, ligesom han har deltaget i utallige produktioner for dansk og svensk radio og TV.

Tonny Landy medvirkede i perioden 1992-99 i det faste panel i radioudsendelsen “Spørg bare”, og har som skuespiller medvirket i filmene “Blomsterfangen”, “Krystalbarnet”, “Den blå munk”, “Max”, “Switching” og TV-serierne “Dybt vand”, “Skjulte spor”, “Hotellet” og “Forsvar”.

Tonny Landy var i 1999 vært ved TV-serien (DR) “Musik i arbejdstøj” og i 2003 og 2004 vært i og tilrettelægger af TV-serien (DK 4) “Sangerens værksted” (16 udsendelser).

Tonny Landy vandt i 1973 1. prisen ved Beniamino Gigli-konkurrencen i Macerata, og blev i 1987 tildelt Vilhelm Herold’s Mindelegat. Han blev 1988 æreskunstner i Frimurerordenen “Broder-båndet af 17. april 1917” og modtog samme år Odd fellow-ordenens Hæderslegat.

Tonny Landy blev i 1977 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenen’s “Loge nr. 13 Venskab” en fond i Tove Hyldgaard og Tonny Landy’s navn til støtte for unge sangeres videreuddannelse.

Tonny Landy modtog i år 2000 tidligere skuespil- og operachef ved Det Kgl. Teater, Torben Anton Svendsens Mindelegat.

I april 2004 modtog TL et stort legat fra “Mauritzen La Fontaine Familiefond”.

Tonny Landy udgav i 1999 selvbiografien “En sangers liv” og har desuden skrevet indlægget “At rejse er at …synge” til bogen “Min bedste rejse”, samt indlægget “Netop i en krisetid er folks behov for teatret voksende” til bogen “Kultur i en krisetid”, en hyldest til Kulturminister Niels Matthiasen.

Tonny Landy er desuden en elegant og fremragende konferencier.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Hyldgaard og Landy er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen her under. Der kan du beskriver dit arrangement så vil vi vende tilbage med priser hurtigst muligt.

For booking af Hyldgaard og Landy ring til - tlf. 7020 3648

▶︎ Se alle vores kunstnere

Forespørg på Hyldgaard og Landy til dit arrangement /Ring på 7020 3648
Dette er ikke billetbestilling
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kim Sjøgren Julekoncerter

▶︎Kim Sjøgren

▶︎Jette Torp

Booking guide

1

Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7020 3648

2

Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

3

Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

4

Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.